Položen kamen temeljac za izgradnju Designer Outleta Croatia

Design Outlet temeljac konferencija

Prošle nedelje je održano svečano polaganje kamena temeljca povodom izgradnje najvećeg outlet kompleksa u Hrvatskoj, u blizini robne kuće IKEA Zagreb, čije se otvaranje planira na proleće 2018. godine.

Kamen temeljac su položili predstavnici investitora, Branko Mihajlov, direktor kompanije Designer Outlet Croatia, Sylvie Mutschler, direktorka švajcarskog Mutschler Outlet Holding AG, Stefan Vanoverbeke direktor IKEA SEE te Thomas Reichenauer, direktor kompanije ROS Retail Outlet Shopping koja će upravljati kompleksom i biti zadužena za zakup prostora. 

Projekat u dve faze

U dve faze gradnje i prateće sadržaje biće uloženo ukupno 88 miliona evra. Nakon prve faze koja će biti završena tokom proleća sledeće godine, najveći outlet kompleks u Hrvatskoj prostiraće se na od 15.000 m2 sa oko 90 prodavnica. Nakon druge faze projekta, kompleks će se protezati na 25.000 m2 i imaće oko 150 prodavnica, među kojima će veliki deo činiti modni brendovi. Uz robnu kuću IKEA Zagreb, Designer Outlet Croatia posetiocima će obezbediti i prateće sadržaje, među kojima su lanci brze hrane, igraonice za decu i benzinska pumpa, koji će biti dostupni već 2018. godine, dok će hipermarket i maloprodajni park i DIY zona biti otvoreni nakon druge faze gradnje. 

Designer Outlet Croatia biće jedan od prvih maloprodajnih objekata u Hrvatskoj sa međunarodnim sertifikatom za zelenu gradnju BREEAM. Naime, projekat će uključiti brojne elemente održivosti, među kojima su korišćenje geotermalne energije, LED rasveta, solarni paneli na krovu, prikupljanje kišnice i njeno ponovno korišćenje za navodnjavanje i ispiranje površina, kao i punionicu za električna vozila. Investicija u Designer Outlet Croatia zajednički je pothvat kompanije IKEA Centres i švajcarskog Mutschler Outlet Holding AG, koje već sarađuju u realizaciji Designer Outlet Algarve u Portugaliji. Najvećim outlet kompleksom u Hrvatskoj upravljaće konsultantska kompanija ROS Retail Outlet Shopping, poznati austrijski menadžer dizajnerskih outleta.