Vesti iz trgovine

Kaufland Nemački trgovački lanac Kaufland otvorio je novi hipermarket u Makarskoj, ali i najavio otvaranje još jednog, drugog po redu u Zadru. 

Trgovačka kompanija Kaufland povećava svoje prisustvo u Hrvatskoj sa dva nova hipermarketa. Novi trgovački objekat izgrađen prema najnovijim standardima Kauflanda, svečano je otvoren u Makarskoj. Prodajna površina iznosi više od 2.000 kvadrata, a kupcima je na raspolaganju i parking sa 150 mesta. Ovo je 38. po redu Kaufland poslovnica u Hrvatskoj i šesta u Dalmaciji. Novim otvaranjem, otvoreno je više od 60 novih radnih mesta.

Kompanija će uskoro otvoriti i novi objekat u Zadru, drugi po redu u tom gradu. Na površini od preko 2.300 kvadrata, potrošači će pronaći veliki izbor prehrambenih proizvoda, kućnih aparata, tekstila i igračaka, ukupno 13.000 artikala. Hipermarket će zaposliti 80 radnika, a raspolagaće i parkingom sa 180 mesta. Kaufland je deo Schwarz Grupe koja posluje i sa diskontima Lidl. Pored hrvatskog tržišta, Kaufland hipermarketi rasprostranjeni su i u Nemačkoj, Poljskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Češkoj i Slovačkoj.