Uspešna godina iza kompanije DEICHMANN

Deichmann Valjevo

Kompanija DEICHMANN ostvarila je 2,4 milijarde dinara prihoda u 2016. godini u odnosu na 2 milijarde dinara u 2015. godini.

Rast prihoda prati i rast prometa od 17 posto.

Od kad je DEICHMANN otvorio svoje prve prodajne objekte u Srbiji 2011. godine, u svakom trenutku bili smo usmereni na potrebe kupaca. Naša ponuda visokokvalitetnih proizvoda, sa dobrim odnosom cene i usluge, očigledno je ispunila očekivanja naših potrošača, pa se i naš stalni rast zasniva na izgrađenom poverenju", kaže Boris Kopič, generalni direktor kompanije DEICHMANN za Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju i Bosnu.

Širom Srbije u 2016. godini prodato je oko 850.000 pari cipela. Tokom 2016. godine došlo je i do povećanja broja zaposlenih sa 139 na 164, dok je ukupan broj prodajnih objekata povećan za četiri nove lokacije, u Beogradu, Nišu, Subotici i Valjevu. Tako je na kraju prošle godine prodajna mreža obuhvatala ukupno 21 prodavnicu. U tekućoj godini planirano je otvaranje 4 nove prodavnice i to u Somboru, Smederevu i dve prodavnice u Beogradu.

Sa velikim entuzijazmom ulazimo u osmu godinu poslovanja u Srbiji i ostajemo na putu stabilnog rasta”, komentariše Kopič planirana otvaranja novih objekata.

Nakon uspešne poslovne godine razvoj i širenje prodaje u prodajnim objektima ali i na internetu

Deichmann trgovine obućom su ogranak korporacije Deichmann SE, vodeće kompanije na nemačkom i evropskom tržištu maloprodaje obuće. Deichmann grupacija je u protekloj godini u 23 evropske zemlje i SAD-u ostvarila bruto promet od 5,6 milijardi evra, odnosno 4,8 milijardi evra neto prometa. Promet se nakon prilagođavanja kursnih valuta povećao za 5,6 posto. Na nivou grupacije je u 2016. godini prodato preko 173 miliona pari cipela u objektima i online prodavnicama.

Krajem prošle godine, grupacija je poslovala sa ukupno 3.857 prodavnica i 38.252 zaposlena, a samo tokom prethodne godine otvoreno je skoro 1000 novih radnih mesta.

U ovoj godini planirano je otvaranje prvih prodavnica u Francuskoj i Belgiji, dok je u budućnosti planirano dodatno proširenje mreže, otvaranjem novih prodajnih objekata na postojećim tržištima, a u prvom planu je kvalitativan rast. U ovoj godini grupacija na međunarodnom nivou planira da otvori 262 nova prodajna objekta i modernizuje 185 postojećih. Tokom ove godine, Deichmann planira da investira skoro 232 miliona evra u međunarodnu infrastrukturu.

Kompanija Deichmann je sa novim zaštitnim licem ušla u sezonu proleće/leto 2017. Britanska pevačica Ellie Goulding predstavila je u Londonu prvu sopstvenu kolekciju obuće namenjenu evropskom tržištu. Starke, etno sandale, štikle, cipele na punu petu, espadrile ili oksfordice čine kolekciju „Ellie Goulding for DEICHMANN“ pod sloganom „Rock your Look“. Šarene boje, ekstravagantni rezovi, individualne dorade ili detalji u rock stilu daju poseban šarm. Kolekcija je dostupna u 21 evropskoj zemlji u prodavnicama kompanije Deichmann.