Vesti iz trgovine

Big Fashion Beograd otvaranjeU Beogradu je otvoren BIG Fashion šoping centar. Svečano otvaranje za predstavnike medija i poznate ličnosti je bilo u 13h, a par sati kasnije, u 18h, i za ostale posetioce.

Ipak, primetno je bilo da više od deset lokala nije otvoreno na dan otvaranja, ali i da su radnici koji su radili na izgradnji i uređivanju centra bili u njemu do pred sam početak svečanog otvaranja.

Najveći šoping centar u starom delu Beograda, smešten u Višnjičkoj ulici 84, na Karaburmi, prostire se na više od 60.000 kvadrata, od čega prodajna površina zauzima oko 32.000 kvadrata. BIG Fashion je posetiocima ponudio preko sto prodavnica, nekoliko restorana, bioskop sa osam sala, igraonicu i supermarket koji se nalazi u prizemlju centra. Centar je ponudio i nova imena u retail sektoru na našem tržištu, među kojima su Tezenis, Fanky Buddha i druge. Brend Reserved ipak nije otvorio svoju prvu prodavnicu na početku rada centra i još uvek nema zvaničnih najava kada bi to moglo da bude.

BIG Fashion će posetiocima ponuditi i bioskop Cineplexx koji se prostire na 3.000 kvadratnih metara u osam sala sa ukupno 1.300 mesta. Kako su saopštili iz kompanije Cineplexx, najmoderniji Cineplexx u Beogradu poseduje sale opremljene vrhunskom Real D 3D tehnologijom. Cineplexx u BIG centru će posedovati u svakoj sali posebno dizajnirana VIP i mesta za zaljubljene kako bi parovi imali priliku da uživaju u omiljenom filmu. Kompanija Cineplexx na tržištu Srbije posluje već šest godina sa bioskopima u Beogradu, Nišu i Kragujevcu. Kompanija je u novi bioskop investirala četiri miliona i dvesta hiljada evra.

IDEA u BIG Fashion-u: Mercator S nastavlja svoju ekspanziju u ovom delu Beograda otvaranjem nove IDEA Super prodavnice u sklopu BIG Fashion centra koja se prostire na 1.400 kvadrata prodajne i 2.000 celokupne površine. IDEA je potrošačima i u novoj prodavnici ponudila najširi izbor prehrambenih i neprehramenih artikala, vinoteku, gastro odeljenje i ribarnicu.

CCC prva prodavnica u Beogradu: Poljski maloprodajni brend CCC koji je od nedavno prisutan u Srbiji, otvoriće u sklopu BIG Fashion centra svoju prvu prodavnicu u Beogradu. Podsetimo, CCC je već otvorio svoje prodavnice u kojima nudi obuću i kožnu galanteriju u Valjevu i Nišu u sklopu retail parkova STOP SHOP.

Švedski modni gigant H&M takođe će biti jedan od zakupaca u novom centru. Ekspanziju u Srbiji nastavlja i LC WAIKIKI koji otvara novu prodavnicu u BIG centru, ali i španska ZARA, lanac Stradivarius, domaća Luna, OVS, Katrin, Sport Vision, Planeta Sport, Bata, Office Shoes, Ivergano, Mona, Carvel, Bomar, Legend, Nine West, Italoptik, Terranova, Sephora, Pull&Bear, Bonatti, Converse, Jasmin, Calzedonia, P....S...., Shoestar, Women Secret, Bershka, Lisca, Springfield i mnogi drugi. U sklopu centra će svoje poslovnice otvoriti i sva tri mobilna operatera, telenor, vip i mts. BIG fashion će posetiocima ponuditi i dva najpoznatija restorana brze hrane McDonalds i KFC koji otvaraju svoje prve restorane u ovom delu Beograda. Restorani se prostiru od 100 do 200 kvadrata. McDonalds je u novi restoran investirao 900.000 evra i zaposlio 35 radnika.

Novi šoping mol će raspolagati i sa garažom koja se prostire na četiri nivoa. Izgradnja centra na mestu nekadašnje fabrike Sport trajala je oko dve godine i u njegovu izgradnju investirano je više od 70 miliona evra.