Vesti iz trgovine

Plodine market Trgovački lanac PLODINE otvorio je vrata novog supermarketa u mestu Fažani u koji je investirano oko pet miliona evra, saopšteno je iz ove kompanije. 

Radovi na izgradnji novog objekta lanca PLODINE trajali su oko pet meseci, dok je od kupovine zemljišta prošlo oko godinu dana. Supermarket je doneo ponudu od 15.000 artikala, samouslužnu pekaru koja radi neprekidno i veliki izbor neprehrambenih proizvoda. U prvom trgovačkom centru ovakvog tipa u mestu Fažani, zaposleno je 38 radnika, dok će se taj broj vremenom povećavati dolaskom turističke sezone i povećanog obima posla. Površina objekta iznosi oko 2.000 kvadratnih metara i prostire se na zemljišnoj površini od oko 8.500 kvadrata. 

Ada Damjanac, ispred trgovačke kompanije je istakla, da PLODINE sa ovim objektom računa i na više nego na dobar promet imajući u vidu veliki broj turista koji posećuju mesto. Ona je dodala da će supermarket biti i mesto kupaca iz okolnih meta Peroja, Barbarige, pa čak i Pule koji žele da izbegnu velike gužve u trgovačkim centrima. 

Radno vreme supermarketa Plodine Fažana je ponedeljak – subota 07:00-22:00h, i nedeljom 7:00-21:00h.

Lanac PLODINE osnovan je 1993. godine u Rijeci. Od 2000. godine, kompanija pravi snažnu ekspanziju otvaranjem trgovačkih centara širom zemlje. U ponudi se nalazi 700 proizvoda pod robnim brendovima koji se nalaze u 75 maloprodajnih objekata PLODINE.