Praktiker osvaja region, nema najava o dolasku u Srbiju

Praktiker Bugarska

Praktiker (DIY) planira da modernizuje maloprodajnu mrežu u našem regionu ali i da radi na njenom širenju. Za sada nema najava da će poznati lanac doći i na tržište Srbije. 

Praktiker planira da modernizuje maloprodajnu mrežu, ali i da radi na njenom širenju u našem regionu na tržištima Mađarske, Rumunije i Bugarske. Za sada nema najava da će poznati trgovac doći na tržište Srbije koje je još uvek u velikoj meri nerazvijeno. Kompanija je pre nekoliko godina napustila Albaniju, dok je u Bugarskoj nastavila svoje poslovanje putem franšiznog partnera Tehnopolis. U bugarskom gradu Jambol trenutno se izvode radovi na izgradnji novog Praktiker centra koji će se prostirati na 6.800 m2, od čega će prodajna površina zauzimati blizu 5.000 m2. Novi trgovački centar kupcima će pored velikog parkinga ponuditi 40.000 proizvoda za dom, baštu, auto opremu, alata, građevinskog materijala i sanitarija. Tokom prošle godine, Tehnopolis je otvorio još dva velika Praktiker centra koji se nalaze u Varni i Plovdivu. 

Nakon velikih finansijskih problema koji su pratili trgovačku kompaniju, Praktiker je ipak zadržao svoje direktno prisustvo u Rumuniji. Kako je saopšteno iz kompanije, poslovanje na rumunskom tržištu beleži rast prometa za oko 5% (140 miliona evra). Praktiker je nakon višegodišnjih gubitaka zabeležio ostvareni profit i smanjio troškove poslovanja u Rumuniji. U planu je da se svih 27 centara modernizuje, dok će tokom ove godine novi i moderniji izgled dobiti 10 centara u koje će se investirati 5 miliona evra. 

Praktiker je krajem prošle godine otvorio najveći prodajni centar u Budimpešti koji se prostire na 12.000 m2. Početkom ove godine, na mesto direktora prodaje Praktiker Mađarska dolazi Bagaméri László koji je do nedavno upravljao sa 110 Tesco Express marketa u Mađarskoj.