Vesti iz trgovine

Lidl objekatLidl će do kraja godine otvoriti 13 modernizovanih diskonta u Bugarskoj, saopštila je filijala nemačke kompanije u toj zemlji.

Promene su u skladu sa novim konceptom Lidl modernizovanog diskonta širom sveta. Više prostora za potrošače i zaposlene, kao i poboljšana energetska efikasnost, samo su neki od elemenata novog Lidl koncepta. Od planiranih 13 diskonta tokom ove godine, prvi je otvoren 19. januara u Varni, dok će u narednom periodu, modernizovani objekti biti otvoreni i u Sofiji, Plovdivu, Staroj Zagori i drugim gradovima. 

Lidl ća napraviti promene i u ponudi asortimana, pa će naglasak biti stavljen na najtraženije grupe proizvoda, kao što su, voće, povrće, sveže meso, i peciva. Nemačka kompanija je uvela novi koncept u svoje trgovine u Bugarskoj u septembru prošle godine, kada su otvoreni prvi modernizovani objekti takvog tipa. 

Kako je saopštila filijala Lidla u Beogradu, bez obzira kada se gradnja diskonta širom Srbije završi, nijedan objekat neće biti otvoren pre 2018. godine.