Ramstore obeležava 11. godina u Makedoniji, Srbija više nije u planu?

Ramstore Mall Makedonija

Turska trgovačka grupacija MIGROS u čijem se sastavu nalazi maloprodajni lanac Ramstore, obeležava 11. godina rada na makedonskom tržištu.

Iako puno puta najavljivan kao novo ime na srpskom tržištu, pogotovo iz Ministarstva trgovine tokom 2007. i 2008. godine, Ramstore ipak nije otpočeo svoje poslovanje u našoj državi.

Proslavljajući jubilej od 11. godina poslovanja, trgovac je potrošačima u Makedoniji pripremio brojna akcijska sniženja i nagradne igre. Poslednje velike investicije turske kompanije na tom tržištu su otvaranje novog hipermarketa na mestu nekadašnjeg Marinopoulos-Carrefour objekta u Skoplju i nekoliko Ramstore Express prodavnica širom zemlje. Kompanija u glavnom gradu Makedonije poseduje i veliki Ramstore Mall koji pored hipermarketa nudi najpoznatije modne brendove i restorane. Devetnaest moderno uređenih objekata, širok asortiman domaćih i inostranih proizvoda od kojih je veliki broj iz Turske, pozicionirali su Ramstore na visoko mesto u maloprodajnom sektoru Makedonije.

Iz filijale MIGROSA u Skoplju nisu želeli da odgovore na naše pitanje, da li je njihova kompanija trajno prekinula planove za ulazak na srpsko tržište ili je ono ipak ostalo u planu u nekom narednom periodu. Podsetimo, prvi objekti trebali su da se otvore u Nišu i Beogradu, dok bi kasnije započelo širenje i na ostale gradove u Srbiji.