SUPERNOVA projekti do 2018. godine u Srbiji i Hrvatskoj

Supernova

Austrijska SUPERNOVA započela je radove na proširenju šoping parka u Zadru čiji se završetak očekuje početkom 2018. godine kada bi kompanija trebalo da otpočne poslovanje i u Srbiji.

Šoping park u Zadru će nakon proširenja u koje će se investirati 228 miliona kuna prostirati na ukupno nešto više od 67.000 kvadratnih metara prodajne površine. Budući izgrađeni deo će se u potpunosti spojiti sa već postojećim šoping parkom koji će se tako spojiti u jednu celinu. Pored Zadra, SUPERNOVA je u Hrvatskoj sa maloprodajnim centrima prisutna i u Zagrebu, Šibeniku, Slavonskom Brodu, Karlovcu, Sisku i Varaždinu. U planu austrijske kompanije je da u 2018. godini otvori svoje prve trgovačke centre u Srbiji. Nezvanično, prvi SUPERNOVA centar biće otvoren u Kragujevcu, dok će nešto kasnije objekti biti otvoreni i u Nišu i Zrenjaninu.

Važno je napomenuti da SUPERNOVA kao zakupce u svojim trgovačkim centrima ima maloprodajne brendove koji još uvek ne posluju na srpskom tržištu, među kojima su INTERSPAR hipermarketi, OBI, Muller, BauMax, KIK i drugi. Ipak, iz poznatog lanca drogerija Muller su za Portal Retail Serbia tokom prošle godine izjavili da još uvek ne planiraju ulazak na srpsko tržište.