Praktiker Hellas obeležava 25. godina rada uz novi objekat na Rodosu

25 godina Praktiker Grcka

Jedan od najuspešnijih maloprodajnih lanaca u Grčkoj, Praktiker, obeležava 25. godina rada na tom tržištu i najavljuje nove investicije otvaranjem novih trgovačkih centara.

Praktiker u Grčkoj poseduje 15 filijala i zapošljava više od 1400 radnika sa tendecijom stalnog rasta. Do sada je kompanija ostvarila promet od 4,5 milijardi evra, dok je za porez Pdv-a, socijalnog osiguranja i plate izdvojio više od 500 miliona evra. U prošloj godini, ostvareno je nesto vise od 167 miliona evra prometa i dobiti od 2,07 miliona evra, što predstavlja rast od 3,8% u odnosu na godinu ranije. Istorija Praktikera u Grčkoj počinje 1991. godine kada je otvoren prvi trgovački centar takvog tipa. Ukupna površina svih objekata danas je 90.000 kvadratnih metara u kojima se potrošačima nudi 50.000 proizvoda za dom i baštu.

Kako je saopšteno iz Praktiker Hellas, kompanija je i pored veoma teške ekonomske situacije u zemlji veoma zadovoljna poslovanjem i odnosom koji ima sa 400 dobavljača, od kojih su 76% grčki. Novi trgovački centar na Rodosu potvrđuju planove kompanije za investiranje u razvoj maloprodajne mreže koji se finansira samostalno.

Generalni direktor Praktiker Hellas, Janis Selalmazidis, izjavio je da je 2016. godina bila veoma važna i uspešna za sve u Praktikeru. Sa 25. godina poslovanja u Grčkoj možemo da govorimo o pozitivnim ekonomskim otiscima kompanije naročito u poslednjih šest godina koje su bile teške za zemlju. Osećamo potrebu da se svima posebno zahvalimo. Naš cilj je da nastavimo sa investicijama i postizanje još boljih rezultata za naše klijente, zaposlene i akcionare. Otvaranje novih centara planiran je u svim većim sredinama narednih godina, istakao je on.