Vesti iz trgovine

Skladiste Lidl - distributivni centarNemački diskonter LIDL, otvorio je novi distributivni centar u gradu Lugoj u Rumuniji.

Novi centar je četvrti po redu u Rumuniji i osiguraće distribuciju proizvoda za oko 45 marketa u južnim i zapadnim delovima zemlje. Investicija vredna više od 20 miliona evra izgrađena je u saradnji sa kompanijom BogArt. Urađen prema najnovijim standardima, objekat se prostire na 45.000 kvadratnih metara i na zemljišnoj površini od 160.000. Iz centrale LIDL-a u Rumuniji su istakli da su odabrali grad Lugoj zbog njegove dobre pozicije i blizinu puteva A1 i A6 koji će omogućiti bržu distribuciju proizvoda. Oni su dodali da je u centru zaposleno 200 radnika koji su prošli obuke koje su trajale od jedan do tri meseca.

Za izgradnju centra su korišćena logistička rešenja i tehnologije koje osiguravaju visoke standarde energetske efikasnosti. Sama zgrada se odlikuje niskom potrošnjom energije neophodnom za rad kao i smanjenje emisije CO2. Sistem grejanja zgrade je dizajniran da smanji potrošnju energije za 50% do ponovne upotrebe toplote koja se bude oporavila iz rashladnih sistema.