Novi Meridian Express supermarket u Gnjilanu

Meridian Express enterijer kolica

Meridian Corporation nastavlja sa širenjem svoje maloprodajne mreže otvaranjem novog supermarketa u Gnjilanu.

32. po redu maloprodajni objekat svečano je otvoren u prisustvu menadžmenta kompanije, gostiju i prvih kupaca. U moderno uređenom prostoru urađenom po najvišim standardima, kupcima je ponuđen raznovrstan izbor proizvoda. Na policama se nalaze domaći, međunarodni i srpski brendovi. Ipak, najviše su prisutni međunarodni brendovi pogotovo iz asortimana mlečnih proizvoda, slatkiša, piva i bezalkoholnih pića.

Redovne cene su slične poput beogradskih, pa tako za Milka čokolade od 300gr treba izdvojiti oko 3 evra, dok za ekskluzivniju švajcarsku čokoladu iste gramaže treba izdvojiti 10% više. Cena Iskon ulja je 1 evro, a 11 evro centi manje treba izdvojiti za Coca Colu i Fantu u pakovanju od 1,25l.

Supermarket se prostire na više stotina kvadrata prodajne površine, a u sastavu njega posluje restoran uz veliki izbor jela. Trgovinski lanac prisutan je i u Prištini, Kosovskoj Mitrovici, Đakovici i Peći. Meridian na *Kosovo distribuira mnoge poznate brendove, među kojima su: Coca Cola, Rauch, grčki brend Zagori, San Pellegrino, Teekanne, Zvečevo, Tuborg, Segafredo i druge.

Najveći konkurenti ovom trgovcu su italijanski lanac Conad, Interex (sada u vlasništvu domaće kompanije), Maxi (AL), Emona, Albi i Viva Fresh.

Slika: Meridian Corporation
Pripremio: Žarko Grozdanić