Vesti iz trgovine

Pick Madjarska Mađarski proizvođač mesnih prerađevina Pick planira izgradnju nove fabrike u Segedinu, saznaje Retail Serbia.

Nova fabrika biće direktna grinfild investicija od više desetina milijardi forinti i prostiraće se na pedeset hektara površine. Iako još uvek nije potvrđena lokacija na kojoj će se buduća fabrika nalaziti, kao jedna od mogućih se spominje mesto stare ruske kasarne. Kompanija je osnovana 1869. godine i nakon spajanja sa firmom Delhus trenutno je najveći mađarski proizvođač mesnih prerađevina sa tržišnim udelom od oko 30%. Od 1992. godine Pick je postao akcionarsko društvo i vremenom je preuzeo više manjih proizvođača mesnih prerađevina a najveći brendovi kompanije su Pick, Delhus i Ringa.

Pick Segedin poseduje najveće kapacitete sušenog mesa u centralnoj Evropi, a pored veleprodaje bavi se i maloprodajom. Kompanija izvozi u 35 zemalja a svoje poslovne jedinice ima u Nemačkoj i Japanu. Mađarski lider godišnje proizvede oko 40.000 tona mesnih prerađevina, među kojima su kobasice, salame, viršle kao i gotova jela. Veliki deo u proizvodnji čine proizvodi od mangulice.

Pripremio: Žarko Grozdanić