Uskoro novi hipermarketi ABO u Bugarskoj

Supermarket

Kompanija Verdon Invest otvoriće u oktobru svoj prvi hipermarket u kome će ponuditi veliki izbor prehrambenih proizvoda domaćih proizvođača.

Bugarska kompanija planira da prvi maloprodajni objekat otvori na mestu nekadašnjeg Carrefour Marinopoulos hipermarketa u šoping centru "Bulgaria Mall" u Sofiji koji je zatvoren početkom juna ove godine. Kako su istakli iz Verdon Investa, potpisan je ugovor o iznajmljivanju prostora na deset godina. U ponudi budućeg objekta nalaziće se veliki izbor domaćih proizvoda, a do sada je potpisan ugovor o saradnji sa više stotina bugarskih proizvođača koji će plasirati svoje proizvode u budući maloprodajni lanac. Direktor kompanije Aleksandar Vikilev je izjavio da su veoma zadovoljni dosadašnjim pregovorima sa proizvođačima i veruje da će ih u narednom periodu biti i više. Hipermarket se prostire na 4.300 kvadrata i u ponudi će se nalaziti nekoliko desetina hiljada proizvoda.

CMB Bugarska u vlasništvu Marinopoulos Grupe ostaje i bez poslednjeg hipermarketa u svom vlasništvu koji se nalazi u Burgasu. Objekat je stavljen na prodaju od strane izvršitelja zbog nenaplativih dugova. Da li će kompanija Marinopoulos uspeti da preživi najteži period u svojoj istoriji znaće se već u septembru kada će sud u Atini odlučivati o sudbini ove kompanije koja je na ivici bankrotstva zbog nagomilanih dugova većih od 1,3 milijardi. Iz Marinopoulosa veruju da će doći do novih dogovora sa bankama i dobaljačima nakon čega će krenuti u restruktuiranje kompanije, kao i da će nakon spajanja sa Sklavenitis Grupom doći do ozbiljnog oporavka i ulaska na nova tržišta.

Pripremio: Žarko Grozdanić