Vesti iz trgovine

Ikea timU sklopu priprema za otvaranje prve robne kuće u Srbiji, kompanija IKEA danas je započela i proces traženja novih kolega.

Nakon aprilskog svečanog polaganja kamena temeljca, IKEA raspisuje konkurs za 10 radnih mesta u robnoj kući u Bubanj potoku i centralnoj kancelariji kompanije IKEA jugoistočna Evropa u Beogradu. Ovo je prvi od nekoliko većih talasa zapošljavanja koji će uslediti u narednom periodu. Svi zainteresovani kandidati imaju priliku da se na sajtu ikea.rs informišu o konkursu i uslovima ali i o istoriji, radu, misiji i viziji ove švedske kompanije. 

Izbor zaposlenih obavlja se na uobičajen IKEA način. Nakon pregleda pristiglih biografija sa selektovanim kandidatima uslediće telefonski intervjui i intervjui metodom licem u lice. Nakon tih postupaka kandidati će proći proces testiranja u tzv. evaluacijskom centru gde osim poslovnih veština procenjujemo i usklađenost ličnih vrednosti kandidata sa IKEA vrednostima. Vrednosti na kojima IKEA temelji svoje poslovanje i traži ih u svojim zaposlenima su pre svega: zajedništvo - jer svi zaposleni doprinose napretku i samo zajednički je moguće ostvariti IKEA viziju, odnosno stvarati bolji svakodnevni život za što veći broj ljudi; skromnost i snaga volje - gde skromnost ne znači držati se po strani jer ponekad trebamo biti odlučni kako bismo bili plemeniti; vođenje primerom - jer ljude inspiriše ponašanje drugih i zato IKEA zaposleni svojim ponašanjem treba da daju dobar primer kolegama, ali i kupcima; osećaj za troškove - jer dobre rezultate možemo ostvariti i uz pažljivo planiranje resursa; i na kraju stalna težnja za napredovanjem - i to kroz postavljanje pitanja i znatiželju.

U ovom talasu tražimo kolege za sektore ljudskih resursa, odnosa sa kupcima, unutrašnjeg dizajna, grafičkih komunikacija, veb komunikacija, logistike, prodaje i sektora hrane. Sledeći talas zapošljavanja očekuje se na jesen.

„Početak zapošljavanja novih kolega je važan korak ka otvaranju prve IKEA robne kuće u Srbiji jer naše kolege čine temelj IKEA organizacije. Naša ideja razvoja ljudskih resursa počiva na nastojanju da realnim i praktičnim ljudima pružimo mogućnost da se razvijaju na ličnom i profesionalnom planu, kako bismo se zajedno posvetili stvaranju bolje svakodnevice za sebe i svoje kupce. Naš proces selekcije kandidata je jedinstven i iako cenimo obrazovanje i iskustvo, prvenstveno tražimo ljude koji dele naše vrednosti“, kaže Aleksandra Triantafyllidou, regionalni direktor za ljudske resurse kompanije IKEA jugoistočna Evrope.

Investicija kompanije IKEA u prvu robnu kuću iznosi 70 miliona evra. Robna kuća se gradi na parceli na autoputu Beograd – Niš pored trenutne naplatne rampe „Bubanj potok“ na 14. kilometru od trga Slavija, i biće otvorena na leto 2017. Prostiraće se na više od 30,000 m², imaće 1.500 parking mesta, restoran sa preko 500 mesta, bistro, prodavnicu švedske hrane i igraonicu. Robna kuća će kupcima ponuditi inspiraciju za uređenje prostora i pun asortiman od oko 9,500 proizvoda za uređenje doma, visokog kvaliteta i atraktivnog dizajna, po cenama koje će biti pristupačne građanima Srbije.