Vesti iz trgovine

Bazar AS GroupAS GROUP otvorio je prvi supermarket BAZAR čime je i zvanično krenuo sa radom novi trgovinski lanac.

Novootvoreni i ujedno prvi maloprodajni objekat se nalazi u Sarajevu u ulici Paromlinska broj 56. Kaku ističu iz AS GROUP, svoje prisustvo na policama novog lanca biće omogućeno svim domaćim proizvođačima bez dodatnih troškova i posrednika. U supermarketu su prisutni uglavnom domaći brendovi a kupcima je na raspolaganju i neograničen besplatni parking.

AS GROUP je jedna od najvećih bosanskohercegovačkih grupacija sa većinskim privatnim kapitalom, poseduje i razvija se u tri divizije: hrana, trgovina i tekstil. Samo u prehrambenoj diviziji u AS GROUP se proizvodi oko 1200 različitih proizvoda, a Grupacija je vlasnik i nekoliko u ovoj sferi najpopularnijih bh. brendova, kao što su Kent, Master, Zlatna džezva, Espresso, Zlatni puder, Bosanski lokum, Jaro, Novi dan, Farmer, Trokutino, Jufka, Tajna, Petit biscuits, Lara, Praline, Duo, Štrudla, Imperijal, Tiru – Liru, Stampi, Milkent, Begova čorba, itd.

AS GROUP sačinjavaju prehrambeno - trgovačka kompanija AS iz Tešnja, industrija prehrambenih proizvoda Vispak iz Visokog, kompanija za proizvodnju mineralne vode Oaza, Kompanija za preradu i proizvodnju proizvoda na bazi žitarica Klas d.d iz Sarajeva, industrija prehrambenih proizvoda Sprind d.d. iz Sarajeva, Mlin i Pekara Ljubače d.d. iz Tuzle te kompanija za nekretnine Vemal, kao i tekstilne industrije Napredak iz Tešnja i Fortitudo iz Travnika.

Grupacija zapošljava oko 2.700 radnika, sa tendencijom rasta u sve tri divizije.

Pripremio: Žarko Grozdanić