Tigar otvorio fabriku za izradu gumenih smesa

Tigar fabrika gumenih masa

Kompanija Tigar a.d. iz Pirota danas je zvanično pustila u rad fabriku za proizvodnju gumenih smeša površine 1780 m2 u koju je uloženo 1,2 miliona evra.

„Kompanija koja je u statusu UPPR-a smogla je snage da u prethodnih devet meseci realizuje investiciju u vrednosti od 1,2 miliona evra iz sopstvenih sredstava. Smatram da Tigrovci danas treba da budu ponosni, a naši poslovni partneri da se uvere da je Tigar bio i ostao pouzdan partner. Ovo je veliki događaj pre svega za Tigar ali i za lokalnu samoupravu, državu Srbiju, jer je reč o investiciji koja garantuje dalji razvoj gumarstva u Pirotu“, rekao je Nebojša Đenadić, generalni direktor Tigra a.d.

Prema rečima generalnog direktora za nama su teške poslovne godine, a ovom investicijom Kompaniji Tigar je obezbeđen ne samo opstanak već i rast i razvoj.

Svečanom otvaranju fabrike za proizvodnju gumenih smeša prisustvovali su Državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, predstavnici lokalne samouprave, poslovni partneri i predstavnici medija.