Vesti iz trgovine

Grocka TC početak gradnjeBeograd će do kraja godine dobiti tržni i edukativni centar u koji će preduzeće "Jablanica MP d.o.o." investirati oko 6 miliona evra.

Na parceli u prigradskom naselju Boleč, kamen temeljac su položili Član Gradskog veća Dragomir Petronijević i vlasnik "Jablanica MP" Mališa Milićević. Objekat će biti izgrađen u tri faze: pored tržnog centra, biće podignuta i hladnjača za pakovanje polugotovih i gotovih jela iz pekarske industrije kao i edukativni centar.

"Domaći investitor godinama nije mogao da realizuje investiciju zbog administrativnih problema", istakao je Petronijević i zahvalio se investitoru na strpljenju.
Budući centar će zaposliti 200 radnika a rok za završetak radova je 31. decembar tekuće godine.

Prva faza obuhvatiće izgradnju 3.300 kvadrata, dok će posle treće faze biti izgrađeno ukupno 8.000 kvadrata korisnog prostora. Početku radova je prisustvovao i predsednik opštine Grocka, Stefan Dilberović, koji je tom prilikom izjavio da je urađen i plan detaljne regulacije za privrednu zonu u Vrčinu, gde se pored Ikee očekuje veliki broj novih investicija.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Foto: Gročanski glasnik