Vesti iz trgovine

EuromaxBeogradska kompanija Delta Maxi kupila je albansku firmu Euromax, a ugovor o kupovini još nisu verifikovali albanski organi za zaštitu konkurencije, objavila je na svom sajtu Privredna komora Srbije pozivajući se na albanske medije. Albanska kompanija "Euromaks" bavi se uvozom i izvozom, uglavnom prehrambene robe, i ima lanac maloprodajnih objekata (ukupno 17) u Tirani, Draču, Elbasanu i Fieru. Ta firma je prvi hipermarket, koji je bio i prvi takve vrste u Albaniji, otvorila 2005. godine.

"Delta Maksi" je odavno najavila širenje u zemljama u regionu, pa posle Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Bugarske poslovanje širi i u Albaniju. Do 2012. godine planirao je proširenje poslovanja u Hrvatsku, Moldaviju, Rumuniju, Ukrajinu i Makedoniju.

Ta kompanija planira da do kraja godine otvori 23 objekta u regionu i deset u Srbiji, u Bosni i Hercegovini biće otvoreno pet novih objekata (pored 15 postojećih u osam gradova), u Bugarskoj deset (pored 12 postojećih u pet gradova). Najavljeno je i otvaranje osam objekata u Crnoj Gori (pored tri postojeća u Baru i Podgorici).

U Srbiji se otvaranje novih prodavnica planira u Beogradu, Bečeju, Kragujevcu, Kraljevu, Leskovcu, Novom Pazaru, Čačku i Užicu.

Izvor: RTV