Western Union usluga novčanih doznaka uskoro u menjačnicama i maloprodajnim objektima u Srbiji

Western Union

Western Union, svetski lider u sektoru platnih usluga, uskoro će početi sa pružanjem svojih usluga u Srbiji na zastupničkim lokacijama u menjačnicama i maloprodajnim objektima.

Western Union® usluga u Srbiji je trenutno dostupna na preko 2.700 lokacija širom zemlje preko Western Union zastupnika: Eki Transfers, Banka Poštanska štedionica, Societe Generale Srbija, Tenfore i UniCredit Bank Srbija.

Novi zakonski propisi koji predviđaju licence za platne institucije koje pružaju uslugunovčanih doznaka omogućavaju licenciranim nebankarskim organizacijama da u svoju ponudu uvrste Western Union usluge.

Western Union širom sveta pruža svoje usluge preko najvećih i najpoznatijih banaka, poštanskih službi, platnih institucija i maloprodajnih objekata klijentima koji na raspolaganju imaju sigurnu i pouzdanu mrežu zastupnika za transfer novca.

„Radujemo se pružanju svojih usluga putem novih kanala, pored već postojeće jake mreže zastupnika u bankama i pošti. Uz pomoć zastupnika bićemo u mogućnosti da proširimo svoju mrežu na nove kategorije poslovnih subjekata. Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da su Eki Transfers i Tenfore prvi zastupnici koji su dobili licencu za platne institucije u Srbiji i da će uskoro početi sa pružanjem Western Union usluga u menjačnicama i maloprodajnim objektima. Ovako proširena mreža će naše usluge još više približiti ljudima i povećati njihovu jednostavnost i dostupnost“, izjavio je regionalni direktor za Jugoistočnu Evropu, Nogaj Kanpolat.

Western Union ima preko 500.000 zastupničkih lokacija u celom svetu – što znači da se pomenute lokacije nalaze u preko 200 zemalja i teritorija, omogućavajući klijentima pristup uslugama tamo gde žive i rade.