Kompanija Univerexport proglašena za bioproizvođača godine

Univerexport Futog

Prestižno priznanje kompaniji Univerexport za bioproizvođača godine stiglo je od udruženja Terras, na 11. Međunarodnom festivalu organskih proizvoda Biofest u Subotici, u ruke Uroša Vučurevića, jednog od najvećih pokretača ideje i koncepta razvoja organske proizvodnje pri Grupi Univerexport.

Organsko hladno ceđeno suncokretovo ulje sa sopstvenog poljoprivrednog gazdinstva pionirski je poduhvat kompanije Univerexport koja krupnim koracima ide ka ostvarenju ideju organske poljoprivrede. Organsko ulje prvo je u nizu proizvoda koje će u budućnosti stizati sa ravnice nadomak Lipara, gazdinstva na kojem su već prvi rezultati doneli priznanje poznavaoca organske proizvodnje.

Organsko ulje zbog specifičnog načina prerade i presovanja zadržava sve hranljive sastojke. Zlatno-žute boje i prijatnog ukusa i mirisa, nailazi na veliko interesovanje kupaca Univerexport maloprodajnih objekata koji prepoznaju kvalitet i značaj koji organski proizvodi imaju ne samo u ishrani već i u našem okruženju. Svi hranljivi sastojci iz semenki zadržani su u ulju, a semenke nisu tretirane nikakvim štetnim supstancama.

Priznanja poput ovo koje daje udruženje Terass samo su podstrek daljem razvoju organske proizvodnje, a kompanija Univerexport trenutno u ponudi ima oko 150 različitih artikala organskih proizvoda.