Vesti iz trgovine

Bukovicka Banja Kompanija Knjaz Miloš potpisala je danas sa Opštinom Aranđelovac i Specijalnom bolnicom „Bukovička banja", memorandum o rekonstrukciji paviljona Knjaz Miloš.

Vrednost radova na rekonstrukciji Paviljona, koji će trajati do jula 2016. godine, iznosi 20 miliona dinara. Za zdanje podignuto na mestu najstarijeg izvora mineralne vode u Srbiji, koje predstavlja zajednički simbol kompanije i grada Aranđelovca, sredstva su izdvojili kompanija Knjaz Miloš, Opština Aranđelovac, Specijalna bolnica "Bukovička banja” i Vlada Kraljevine Norveške.

Početkom godine Knjaz Miloš je promenio vlasnika i sada posluje u okviru kompanije Moji brendovi. Novi vlasnici i zaposleni u Knjazu ulažu sredstva i znanje u razvoj fabrike, naše brendove, svakodnevno šire tržište van granica Srbije ali niko od nas ne zaboravlja odakle smo i gde je naša fabrika. Zato je ulaganje u lokalnu zajednicu, u Aranđelovac, strateško opredeljenje Knjaza u narednom periodu. Ponosan sam na Knjaz koji je u prvoj godini poslovanja, nakon promene vlasnika, odlučio da je vreme da Paviljon Knjaz Miloš zasluženo bude obnovljen kao čuvar istorije Aranđelovca i naše kompanije, izjavio je Miloš Stojisavljević, generalni direktor kompanije Knjaz Miloš.

U ime Opštine Aranđelovac ugovor je potpisao predsednik, Bojan Radović i tim povodom je izjavio: Želeo bih da se zahvalim svima koji su učestvovali u realizaciji projekta za koji su obezbeđena sredstva u saradnji Opštine Aranđelovac, kompanije Knjaz Miloš, specijalne bolnice Bukovička banja i Vlade Kraljevine Norveške. Kao lokalna vlast, zalažemo se za očuvanje i povratak pravilnom i poštovanja vrednom odnosu prema kulturnim i istorijskim vrednostima, a paviljon Knjaza Miloša svakako jeste jedan od njih.
Nakon konferencije i potpisivanja memoranduma, domaćini su sa predstavnicima medija obišli radove na obnovi paviljona Knjaz Miloš, nakon čega je priređen koktel u luksuznom hotelu Izvor.

Paviljon Knjaz Miloš, podignut je 1907. godine, na mestu najstarijeg izvora mineralne vode u Srbiji, a ujedno je bio i prva fabrika za flaširanje mineralne vode u našoj zemlji, zbog čega njegova restauracija predstavlja izuzetno značajan projekat za kompaniju Knjaz Miloš.