Vesti iz trgovine

milk-smallDirektorka za korporativne poslove Danube Food group je danas izjavila kako zapravo nijedan radnik u „Novosadskoj mlekari” nije dobio otkaz.

Zatim je dodala da se prilikom anketiranja 76 radnika koji su radili u zatvorenom pogonu Novosadske mlekare, njih 45 izjasnilo da bi nastavilo da radi ili u proizvodnom pogonu u Beogradu u Padinskoj Skeli ili u Mlekari Subotica, njih  8 je uzelo otpremninu, a 23 će se izjasniti do četvrtka.

Zaposlenima koji se ne izjasne za nastavak rada na jedan od navedenih načina, status će biti rešen u skladu sa zakonom, uz isplatu otpremnine koja znatno prevazilazi otpremine propisane zakonom i granskim kolektivnim ugovorom.

Ovom opcijom o izjašnjavanju smo dokazali, rekla je Glumac, da je DFG jedna od retkih kompanija koja u situaciji neracionalne proizvodnje, zbog koje je i došlo do zatvaranja pogona, mi nudimo radnicima izbor.

Prirodno je da se vrši koncentracija proizvodnje na što manjem broju proizvodnih pogona da bi bili efikasniji, a pri tome se ne otpuštaju radnici.

„Želim još da napomenem da je Salford od dolaska na srpsko tržište u samo jednu od svojih kompanija, konkretnije u Imlek uložio više od 120 miliona eura sa ciljem obezbeđivanja što boljih uslova za rad svojim zaposlenima i kvalitetnih krajnjih proizvoda za svoje potrošače. Zbog svega ovoga nije nam jasno otkud i zašto je došlo do tolikog dizanja prašine kada mi obezbeđujemo svim radnicima nastavak rada“, istakla je Svetlana Glumac.