Vesti iz trgovine

Simpo-smallŠvedskom proizvođaču nameštaja, “Simpo” u ovoj godini treba da isporuči 100.000 dušeka ukupne vrednosti 20 miliona evra.

Predsednik vranjske kompanije Dragan Tomić je rekao da će “Simpo” i ove godine biti najveći snabdevač prodajnih centara Švedske kompanije, jer će pored dušeka  isporučiti garniture i krevete. Prema finansijskim podatcima iz prospekta beogradske berze Simpo je u prošloj godini ostvario neto dobit od 37 miliona dinara što je za sedam puta više nego u 2009. godini.

„Bićemo zadovoljni ukoliko u 2012. godini uspemo da ostvarimo rezultate iz prethodne koju smo završili sa povećanjem proizvodnje od osam procenata, uprkos pada prodaje na domaćem tržištu za čak petnaest procenata“, rekao je Velin Ilić, generalni direktor Alfa plama iz Vranja, kompanije koja godinama predstavlja okosnicu pozitivnih privrednih trendova u regionu juga Srbije.

On je takodje rekao  da će oni nastojati da i dalje posluju bez kreditnog zaduživanja i da će u novu tehnologiju „nastojati da ulože oko milion evra sopstvenih sredstava“.

Samo u prošloj godini u sedam opština Pčinjskog okruga bez posla je ostalo 1.200 radnika, a u ovoj se očekuje, kako navodi načelnik okruga Budimir Mihajlović da taj trend bude zaustavljen i da posao dobije najmanje hiljadu radnika u Vranju i nekoliko stotina u drugim opštinama tog inače najsiromašnijeg dela Srbije.