Vesti iz trgovine

namirnice-smallVećina trgovina u Srbiji snizila je marže za osnovne životne namirnice, pa su ti proizvodi sada jeftiniji i do 100 dinara.

Kompanija "Delez Srbija" je od jutros u svim svojim objektima prilagodila cene u skladu sa Uredbom Vlade o ograničenju marži.
Trgovinski lanac "Gomex" takodje je uskladio cene sa vladinom uredbom. Medjutim direktor Goran Kovačević kaže da cene šećera, ulja i svežeg svinjskog mesa nisu promenjene, jer je marža na te proizvode i ranije bila deset odsto ili niža.

Sada su pojeftinili jogurt, mleko, brašno i sveže pileće meso.

 

Zamenica rukovodioca komercijale trgovinskog lanca SOS marketi Jelena Lukač kaže da su u njihovim prodavnicama cene niže za svega nekoliko dinara.
Ona je objasnila da pojeftinjenja nisu velika jer je taj trgovinski lanac i ranije imao niže marže od ostalih trgovina. One su išle i do 16 procenata, a u SOS prodavnicama cene osnovnih životnih namirnica su inače niže nego u ostalim trgovinama, podsetila je Lukač.

Tržišni inspektori od juče kontrolišu primenu uredbe, a kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede i trgovine u planu je da u prvoj fazi budu kontrolisane 762 trgovine.

Posebna pažnja biće posvećena velikim trgovinskim lancima, pa će se nadzor obavljati i u njihovim sedištima ali i u njihovim maloprodajnim objektima.