Vesti iz trgovine
lukoil-pumpa-zgrada-1-malaKompanija Lukoil Srbija najavila je nove investicije u Srbiji, u narednih nekoliko godina planira da izgradi novih 10 do 15 benzinskih stanica u Beogradu.

Povodom jubileja, 20 godina od osnivanja kompanije Lukoil, potpredsednik Lukoila Vadim Varabjov je saopštio da je Lukoil svestan da na tržištu Srbije ne može da bude lider, ali može imati drugu poziciju jer već ima udeo od oko 20% u maloprodaji. Varabjov je takođe ukazao i da kompanija nema kontrolu nad benzinskim stanicama na Kosovu i Metohiji, uprava Lukoila nema uvid u njihovo poslovanje, niti te pumpe rade pod brendom Lukoila.

Lukoil je inače najveća privatna naftna kompanija u svetu po dokazanim zalihama nafte koja kontroliše više od jedan odsto rezervi i više od dva odsto proizvodnje nafte u svetu, Lukoil je po visini dokazanih zaliha nafte i gasa među tri najveće svetske privatne naftne kompanije, a po obimu vađenja nafte i gasa među prvih pet.
Ta kompanija ima šest rafinerija u Rusiji i tri u inostranstvu, u Bugarskoj, Rumuniji i Ukrajini, kao i 6.508 benzinskih stanica u 27 zemalja sveta, dok u Srbiji ima mrežu od 140 benzinskih stanica i dva naftna skladišta.