Vesti iz trgovine
mol_subotica_2Iz Mol grupe saopšteno je da je član ove grupe kompanija "Mol Slovenija" preuzela je 19 benzinskih stanica koje su prethodno bile u vlasništvu kompanije "Tuš Holding".

Na ovaj način Mol grupa je udvostručila broj benzinskih stanica u Sloveniji, Mol grupa sada poseduje 37 stanica u Sloveniji.
„Naša namera u Sloveniji je da ostvarimo bar 10 odsto učešća na maloprodajnom tržištu goriva u narednih nekoliko godina", rekla je generalna direktorka Mol Slovenije Valeria Glavac.

Ovaj korak je u skladu sa strategijom kompanija koja za cilj ima da proširi maloprodajnu mrežu u srednjoj i istočnoj Evropi, ocenili su prestavnici Mol grupe.

Mol grupa posluje u 40 zemalja Evrope, na Bliskom istoku, severnoj Africi i Zajednici nezavisnih država i zapošljava preko 31.000 ljudi širom sveta.
Grupa upravlja sa pet rafinerija i dve fabrike petrohemije u Mađarskoj, Slovačkoj, Hrvatskoj i Italiji i ima mrežu od preko 1600 benzinskih stanica u regionu srednje i jugoistočne Evrope, navedeno je u saopštenju.