Vesti iz trgovine
logo_ukusi_srbijeNajveći domaći trgovinski lanac, Dis, je u okviru akcije "Kupuj domaće u domaćoj trgovini" predstavio paletu od 50 domaćih proizvoda pod nazivom Ukusi Srbije. Ovi proizvodi su napravljeni isključivo od domaćeg voća, povrća i žitarica, u fabrikama u Srbiji, po tradicionalnoj recepturi uz poštovanje najstrožih propisa o bezbednosti tehnoloških procesa.

"Mi smo odlučili da pod jednom kapom ponudimo ono najbolje od srpske tradicije u proizvodnji hrane i pića. Ono što je najvažnije, birali smo proizvode tako da svi budu vrhunskog, autentično domaćeg ukusa. Nismo pravili kompromise prilikom izbora", objasnio je direktor marketinga Dis-a, Ivan Šuleić.
Svakom proizvodu data su stara srpska imena koja su gotovo zaboravljena. "Na ta imena smo posebno ponosni, vidim da su kupci oduševljeni", izjavio je Šuleić. "Zamislite da vas neko ponudi pitom potrpačom od seljačkih kora sa sirom Milšom i domaćom štrudlom sa višnjama Jevrosimom. Ta naša stara imena su toliko lepa da nam je bilo pravo zadovoljstvo da ih pronalazimo i dajemo našim proizvodima. To je ono što mi zovemo proces brendiranja. Zamislite samo, rakija šljivovica se zove Razumenka, a med sa orasima je Stojak".
Direktor marketinga Disa je u izjavi za Retail Serbia portal najavio i da će se uskoro broj proizvoda iz ove palete povećati.