Vesti iz trgovine

RM_2U cilju efikasnijeg praćenja informacija i unapređenja komunikacije između trgovaca i potrošača, Retail Serbia portal pokrenuo je Retail.RS portal i Retail Magazin, dvomesečni časopis za trgovce i potrošače.

Retail.RS portal je mesto na kojima će vlasnici maloprodajnih objekata direktno i bez mnogo traženja pronaći informacije relevantne za poslovanje, počevši od najpovoljnije lokacije za smeštanje delatnosti i povoljne opreme do osluškivanja potreba i zahteva kupaca. Potrošači će biti u prilici da pravovremeno budu obavešteni o trenutnim akcijama, sniženjima i trendovima u kupovini.

Retail Magazin će se fokusirati na teme važne za trgovinski i logistički sektor, robu široke potrošnje, brendove, najnovije tehnologije koje unapređuju kompletan lanac snabdevanja i maloprodaju, kao i na ljude zahvaljujući kojima ceo taj sistem funkcioniše. Relevantne teme ćemo dodatno približiti kroz detaljan, statistički, edukativni ali i zabavno-informativni uvid.

Za prvi broj Retail Magazin-a, govori Goran Kovačević, predsednik Upravnog odbora zrenjaninskog maloprodajnog lanca Gomex. U rubrici In medias res predstavićemo kafu, napitak koji ne beleži sezonske oscilacije u prodaji. Počećemo sa razjašnjavanjem polemike oko HACCP sistema i upoznati vas sa evolucijom konzumerizma u Srbiji. Retail Magazin je u svoj sadržaj uvrstio i pravnu regulativu, pa vas očekuje specijalni dodatak – Zakon o zaštiti potrošača.