Vesti iz trgovine

InterexNakon što je u oktobru 2008. godine francuska kompanija "Intermarche" zakupila zemljište za otvaranje hipermarketa u Valjevu, vredno 2 miliona evra, menadžment Intermaršea sastao se prošle nedelje sa predstavnicima gradske uprave Valjeva.

Dogovoreno je da će gradske službe u što kraćem roku izdati sve potrebne dozvole kako bi se francuskom investitoru izašlo u susret.

Kako se navodi u saopštenju,  kompanija Intermarše trebalo bi da do oktobra 2011. godine započne izgradnju hipermarketa u Valjevu, koji bi bio smešten na prostoru između Železničke stanice i naselja Oslobodioci Valjeva.
Realizaciju ovog projekta, zbog čega je početak njegove gradnje pomeren sa juna meseca, odložilo je izmeštanje kanalizacionog kolektora sa parcele na kojoj će se naći budući objekat "Intermarše".

Kompanija je prisutna u deset evropskih zemalja i ostvaruje godišnji promet od oko 40 milijardi evra, dok u Srbiji posluje od 2004. godine, sa šest prodajnih objekata. Interex marketi nalaze se u Čačku, Zaječaru, Nišu i Beogradu.