Vesti iz trgovine
Udarnik_ZrenjaninStečajni upravnik Privrednog suda u Zrenjaninu oglasio je u sredu prodaju zrenjaninske Fabrike čarapa "Udarnik" javnim prikupljanjem ponuda, što je drugi pokušaj prodaje te fabrike nakon februara ove godine.
Kao prodajna celina kupcima će biti ponuđena imovina te fabrike - kompleks magacina  čija procenjena vrednost sada iznosi 45,9 miliona dinara, dok je na prodaji u februaru ove godine iznosila 91,2 miliona dinara.

Prodaje se i Fabrika čarapa u stečaju, kao pravno lice, koje se prodaje kao celina, sa najznačajnijom imovinom koju čine nepokretnosti na lokaciji fabričkog kruga i proizvodna oprema.Procenjena vrednost tog dela iznosi 351,2 miliona dinara, što je gotovo upola manja cena od one koja je bila februara ove godine.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 22. jun, kada ce biti održano i javno otvaranje ponuda.

Stečaj u nekada uspešnoj zrenjaninskoj fabrici čarapa pokrenut je avgusta 2009. godine. Fabrika je u većinskom vlasništvu države, poslednji put Udarnik je bio na tenderu februara ove godine, ali zainteresovanih kupaca nije bilo.

Prema nekim informacijama, novi vlasnik zrenjaninske fabrike čarapa trebalo je da bude MTČ - Tvornica čarapa Čakovec iz Hrvatske.