Vesti iz trgovine

metalacGeneralni direktor kompanije Metalac iz Gornjeg Milanovca, Petrašin Jakovljević, izjavio je da je ta kompanija privukla pažnju američkog prodajnog lanca Volmart.

Prema njegovim rečima, prvi korak predstavlja legitimacija, slanje finansijskih izveštaja i sertifikata, a tema za sledeću fazu pregovora biće asortiman robe i cene.

Metalac takođe pregovara i sa američkim kompanijama koje se bave kataloškom i internet prodajom, a kao svoj najveći adut na tržištu SAD-a čelnici ove firme vide emajlirano posuđe.

Srpska kompanija iz Gornjeg Milanovca već ima saradnju sa firmom Metalac SAD, koju je osnovala u saradnji sa biznismenom Boom Draževićem i sa kojom je do sada ostvarila profit od 600000 dolara. 

Metalac je osnovan 1959. godine sa sedištem u Gornjem Milanovcu. Od 1990. do 1996. godine modernizovana je tehnologija za proizvodnju emajliranog posuđa. U 2010. godinu Metalac je ušao sa 13 preduzeća od kojih su četiri preduzeća u inostranstvu. Kompanija ima pet proizvodnih programa i dva trgovinska lanca sa 50 specijalizovanih prodavnica širom Srbije i 37 u opštini Gornji Milanovac. Ukupno je zaposleno 1.550 ljudi.

Izvor: Politika