Vesti iz trgovine

MerkurSlovenački Merkur u okviru sanacijskog programa smanjuje broj zaposlenih kroz dobrovoljne odlaske ali i otpuštanja.

U narednom periodu će bez posla ostati oko 140 ljudi, koji trenutno rade u objektu u Celju koje će Merkur zatvoriti, ali i u drugim gradovima u Sloveniji.

Da podsetimo, revidirani izveštaj Merkurovog nadzornog saveta, napravljen u septembru prošle godine, navodi da je Merkur u poslovanju napravio 11.5 miliona evra gubitka a konačni iznos je 148 miliona evra do septembra 2010. Tim izveštajem je i najavljena optimizacija poslovanja čiji je sanacijski program sastavni deo.
Slovenački Merkur u okviru sanacijskog programa predvidio je opsežna otpuštanja, čiji se broj zbog dobrovoljnih odlazaka zaposlenih smanjio na 141 osobu. Slovenački Merkur u okviru sanacijskog programa predvidio je opsežna otpuštanja, čiji se broj zbog dobrovoljnih odlazaka zaposlenih smanjio na 141 osobu. Slovenački Merkur u okviru sanacijskog programa predvidio je opsežna otpuštanja, čiji se broj zbog dobrovoljnih odlazaka zaposlenih smanjio na 141 osobu.