Vesti iz trgovine

Metro C&C ZemunKompanija Metro Cash & Carry Srbija nastavlja sa ulaganjima u Srbiji potpisivanjem Protokola o međusobnoj saradnji sa gradskim vlastima Subotice i najavom početka izgradnje distributivnog centra u tom gradu.
Metro Cash & Carry će u maju 2010. godine započeti svoje ulaganje u izgradnju distributivnog centra u Subotici koji bi trebao da obezbedi 180 novih radnih mesta.

Investicijom vrednom 15 miliona evra kompanija Metro Cash & Carry, najveća veleprodajna kompanija prisutna u Srbiji, namerava da dalju ekspanziju na tržištu Srbije započne ulaganjem u hipermarket u drugom najvećem gradu Vojvodine.

Prisutna u Srbiji od 2005. godine, kompanija posluje sa pet distributivnih centara u četiri grada Srbije, zapošljava više od 1.200 ljudi i uložila je preko 100 miliona evra u Srbiju. Kompanija METRO razvila je izuzetno uspešne odnose sa brojnim lokalnim proizvođačima kao i dobavljačima. U Subotici Metro već sarađuje sa 19 proizvođača, a neki od njih su i prozvođači privatnih robnih marki, sa fokusom da se u budućnosti ovaj broj poveća. Saradnja sa kompanijom METRO lokalnoj zajednici donosi prednosti u vidu izgradnje infrastrukture i mogućnosti snabdevanja u savremenom veleprodajnom centru, zapošljavanja lokalne radne snage, i saradnje sa lokalnim dobavljačima koji kroz mrežu METRO distributivnih centara širom sveta mogu da plasiraju svoje proizvode.

Izvor: Metro