Jedan od najvećih svetskih trgovaca najavio ekspanziju u Evropi, da li možemo da ga očekujemo na Balkanu?

7 Eleven

Trgovački lanac 7 Eleven planira da proširi svoje poslovanje u Evropi otvaranjem više hiljada novih maloprodajnih objekata i ulazak na nekoliko novih tržišta.

7 Eleven je do sada poslovao samo u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

Kompanija koja posluje na preko 83.000 lokacija širom sveta u 19 zemalja ima velike planove, a nezvanično se spominju informacije da je lanac već u potrazi za više od 2.000 lokacija širom Evrope. U pojedinim zemljama 7 Eleven već traži kompanije koje bi poslovale sa njegovom franšizom. 7 Eleven planira da pokrene svoju ekspanziju u Nemačkoj, Austriji, Turskoj, Italiji, Španiji, Poljskoj, UK i drugim zemljama.

Izvršni direktor za ekspanziju u kompaniji je kratko potvrdio planove za Evropu. On je napomenuo da 7 Eleven želi da postane centar gde će potrošači moći da kupuju kvalitetnu i povoljnu hranu i piće. Prema još uvek nezvaničnim informacijama, 7 Eleven planira da otvori diskontne prodavnice sa bogatom ponudom privatne robne marke.

Da li kompanija stiže i na Balkan?

7 Eleven još uvek nije iznosio zvanične podatke u kojim zemljama će otvoriti prve prodavnice. Press služba kompanije 7 Eleven na upit portala Retail Serbia da li prati tržišta Balkana i da li mogu da budu potencijalne lokacije za širenje, nije imala odgovor.