Obišli smo radove na rekonstrukciji Sava Centra - najveći kongresni i poslovni centar donosi i 10.000m2 retail prostora

Sava Centar Beograd

Rekonstrukcija Sava Centra odvija se po planu i njegovo otvaranje planirano je za tačno godinu dana.

U novembru 2023. će biti otvoren kongresni deo sa 40 sala, šoping zonom i kancelarijskim prostorom. O radovima na ovom objektu novinare iz Srbije i regiona su upoznali čelni ljudi Sava Centra, kompanije Delta Real Estate i firme PlanRadar.

Prilikom obilaska Sava Centra predstavnici Delta Real Estate su istakli da će potpuno rekonstruisan centar pored najvećeg kongresnog i poslovnog objekta u ovom delu Evrope, doneti čak 10.000 kvadratnih metara namenjenih za retail. Oni su dodali i da će usluge keteringa u Sava Centru biti samo sa domaćim proizvodima.

“Do sada smo realizovali radove na sanaciji konstrukcije objekta, peskarenje, impregnaciju i sanaciju betonskih površina na fasadi, a počela je i montaža fasadnih stakala sa visokim stepenom energetske efikasnosti. Počeli smo radove i na Plavoj dvorani, što će biti jedan od najsofisticiranijih segmenata u rekonstrukciji Sava Centra”, rekla je Katarina Gajić, direktor projektovanja i izgradnje u kompaniji Delta Real Estate.

 

„Pored solarlnih panela na krovu, LED rasvete, ozelenjavanja objekta, nastojimo da sertifikujemo objekat, jer smatramo da ćemo na taj način podstaći ostale učesnike u kongresnoj industriji da nas prate. Samo nekolicina kongresnih centara u Evropi poseduje neki od sertifikata, a Sava Centar zaslužuje da se nađe među najboljima”, rekla je Kristina Milinčić, generalni direktor Sava Centra, podsećajući još jednom da će čuveni kongresni centar i posle renoviranja zadržati svoju osnovnu namenu.

 

Sava Centar

Sava Centar Beograd

 „Sava Centar je jedan od najznačajnijih projekata ne samo za našu kompaniju Delta Real Estate, Delta Holding, već i za naš grad i državu. Sava Centar je brend i spomenik kulture i njegova rekonstrukcija za nas kao investitore nije nimalo laka. Međutim, okupili smo tim, partnere i saradnike na projektu koji čvrsto veruju da vrednost Sava Centra doseže mnogo dalje od granica naše zemlje. Pripremili smo koncept koji će vratiti poslovanje, zabavu i život u ovaj objekat, ali i istovremeno postati jak pokretač kongresne industrije u regionu”, izjavila je Angelina Nekić, potpredsednik Delta Holdinga i generalni direktor Delta Real Estate grupe.

Kompanija Delta Holding kupila je Sava Centar na javnom konkursu za 17,5 miliona evra, uz obavezu investiranja 50 miliona evra u njegovo renoviranje. S obzirom na trenutnu situaciju na tržištu, procena je da će obnavljanje ovog važnog objekta koštati više od 100 miliona evra i Delta je spremna da obezbedi odgovarajuće finansiranje, kako bi Sava Centar ponovo bio ono što Beograd od njega očekuje.