Vesti iz trgovine

Ava Sopping Park Ikea BeogradKompanija IKEA svečano je otvorila AVA shopping park u Beogradu u koji je investirala 50 miliona evra.

U modernom centru uz robnu kuću IKEA, našlo se više od 35 brendova među kojima su poznati modni lanci, prodavnice za opremanje doma, restorani i kafeterije...

"Veoma nam je drago što smo, uprkos izuzetno izazovnom periodu, najpre usled pandemije, zatim krize izazvane situacijom u Ukrajini, uspeli da planirane radove na ovako važnoj investiciji za grad Beograd i lokalnu zajednicu privedemo kraju. Sigurni smo da će AVA shopping park postati novo omiljeno mesto za kupovniu i zabavu. Ovo je samo početak, u narednom periodu krećemo sa II fazom i gradnjom dodatnih 10,000 m2. i ukoliko sve bude teklo po planu, planiramo da drugi deo AVA shopping parka otvorimo na proleće 2023", rekao je Branko Mihajlov, glavni menadžer projekta.

Kompanija IKEA, koja je vlasnik AVA shopping parka, će ovom investicijom, vrednom više od 50 miliona evra, stvoriti priliku za zapošljavanje oko 400 ljudi u Srbiji.

“Prednost AVA shopping parka je u tome što će se u sklopu ovog centra nalaziti i outlet ponude u radnjama. Svoje lokale otvorili su popularni sportski i modni giganti: Nike, Under Armour, Converse, Puma, Adidas, Beosport, LC Waikiki, Sinsay, OVS, Koton, N fashion, S.Oliver, Fratelli Rosetti, Tom Tailor, Lacoste, Retro Jeans… Za ljubitelje tehnike i opremanje doma ponuda je upotpunjena brendovima Gigatron i JYSK. Tu je i deo sa Starbucks-om i KFC-om, kao i deo sa dečijim kutkom, novi koncept DexyCo Baby Park uz dobro poznati DexyCo Kids. Za posetioce je obezbeđeno više od 1.200 parking mesta, među kojima 37 sa električnim punjenjem”, istakla je Olga Vlahović, leasing menadžerka Novaston-a.