Vesti iz trgovine

TEDi SrbijaNemački diskontni lanac TEDi dolazi na srpsko maloprodajno tržište, saznaje portal Retail Serbia.

TEDi planira da u narednih godinu dana otvori prve maloprodajne objekte diskontnog tipa u nekoliko gradova širom Srbije. Lanac je osnovan 2004. godine u Nemačkoj i jedan je od najbrže rastućih trgovaca iz Non - Food branše. U asortimanu TEDi svojim kupcima nudi širok izbor dekoracije, kućne potrepštine, školski pribor i veliki izbor proizvoda po principu "Uradi sam". TEDi trenutno posluje na više od 2500 lokacija u deset evropskih država. Pored Srbije, lanac ulazi i na tržište Rumunije, a prve poslovnice će biti otvorene do kraja marta. Prva faza ekspanzije obuhvatiće nekoliko velikih gradova u Rumuniji.

Od 2014. godine kompanija radi na modernizaciji maloprodajne mreže uvođenjem novog koncepta u svaku poslovnicu. Iz TEDi-a ističu da su fleksibilni u potrazi za novim lokacijama i da se prilagođavaju novim tržištima. Oko 40% poslovnica modernizovano je sa novim konceptom.

"Znamo da dobro ne mora biti skupo. Isto dokazujemo odnosom fer cene i kvalitetom, svojim angažmanom i širokom paletom proizvoda. Kroz našu mrežu poslovnica dostupni smo svima, u gradskim i ruralnim sredinama", ističu na zvaničnom sajtu. TEDi je prvu poslovnicu u Sloveniji otvorio 2012 godine, dok je na tržište Hrvatske ušao 2017. U 2020. lanac je ušao na tržište Češke.