Vesti iz trgovine

Dragan CigojaKompanija Lidl nastavlja sa daljim razvojem na tržištu Srbije i na mesto novog generalnog direktora postavlja Dragana Čigoju.

Kompanijom Lidl Srbija od 1. marta rukovodiće novi generalni direktor, Dragan Čigoja. Čigoja je do sada
bio član uprave i obavljao je funkciju direktora Centralnih usluga, svoju karijeru započeo je u Lidlu u Nemačkoj, nakon čega je došao u Srbiju i bio prvi zaposleni ovog savremenog diskonta u Srbiji.

Dragan Čigoja je kroz svoj rad u Lidlu Srbija bio zadužen za ekspanziju koja je do sada učinila da Lidl broji 57 prodavnica, uz logistički centar u Novoj Pazovi i u Lapovu, koji je u izgradnji i biće otvoren u drugoj polovini godine.

„Uz veliku odgovornost prema svim rezultatima koje je naša kompanija do sada ostvarila, nastavićemo da i dalje razvijamo poslovanje, sa fokusom na ljude - naše zaposlene i potrošače“, izjavio je Dragan Čigoja, povodom preuzimanja pozicije generalnog direktora Lidla Srbija.

Tomislav Šapina, koji je od 2016. godine vodio Lidl Srbija, nastaviće svoju karijeru u sestrinskoj kompaniji Švarc grupe u Nemačkoj.

Na poziciji člana Uprave za Centralne usluge, koju je do sada obavljao Dragan Čigoja, biće Ana Petrović, dok je Sabin Fane član Uprave zadužen za direkciju Nabavke, Ivana Marković članica Uprave za Ljudske resurse i Ivan Kostadinović član Uprave čija je odgovornost direkcija Administracije kompanije Lidl Srbija.

O Lidlu:

Kompanija Lidl, kao deo nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), predstavlja jednog od vodećih prehrambenih trgovinskih lanaca u Nemačkoj i Evropi. Posluje u 32 zemlje širom sveta, sa oko 11.550 prodavnica, kao i više od 200 logističkih centara i skladišta u 30 zemalja sveta.

Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno ima 57 prodavnica u 34 grada širom zemlje. Na osnovu sertifikovanja od strane Top Employers Institute za najboljeg poslodavca, Lidl je nosilac sertifikata „Top Employer Serbia“ i „Top Employer Europe” za 2021. i 2022. godinu.