Vesti iz trgovine

EVDEMA BeogradNajveći turski maloprodajni lanac za opremanje doma Evdema, planira ekspanziju na Balkanu, saznaje Retail Serbia.

Evdema, najveći turski maloprodajni lanac za opremanje doma planira širenje na zemlje Balkana. Kako Retail Serbia saznaje, prva lokacija će biti Srbija, odnosno Beograd koji će dobiti prvi maloprodajni centar. Pored Turske, lanac je prisutan u Francuskoj u kojoj posluje kroz sopstvenu maloprodajnu mrežu, kao i kroz mrežu partnera širom zemlje. Kompanija je preko svoje kancelarije i skladišta prisutna i na tržištu Rusije.

Evdema je najveći lanac za opremanje doma u Turskoj osnovan 1972 godine. Lanac nudi širok izbor proizvoda nameštaja i dekoracija kroz svoje koncept prodavnice. Kompanija u Turskoj poseduje i logistički centar koji se prostire na više od 20.000 kvadrata. Evdema poseduje i sopstvenu proizvodnju u Turskoj, a sarađuje sa više od 2.000 partnera u više od 40 zemalja. E-Commerce je takođe zastupljen kod najvećeg turkog lanca sa više od 10.000 proizvoda.

Pored lanca Evdema, na srpsko maloprodajno tržište planira da uđe i nemački lanac Bauhaus koji takođe nudi širok izbor proizvoda za opremanje i uređenje doma sa ponudom od preko 150.000 proizvoda.