JYSK Srbija ostvario novi poslovni rekord

Jysk finansije

JYSK je još jednom postigao istorijski poslovni rezultat ostvarivši dobit pre oporezivanja od gotovo 1,2 milijarde RSD u finansijskoj godini 2020/2021.

Iako je 2020/2021. za JYSK donela mnoge nove izazove, kompanija je još jednom uspela da iskoristi sinergiju fizičkih prodavnica i jakih digitalnih platformi kako bi postavila nove rekorde sa prometom od 6.792.787.700 RSD i EBIT-om od 1.223.891.700 RSD.
Tako je promet povećan za 22 odsto, dok je EBIT rezultat bio za 65 odsto veći u odnosu na 2019/2020., koja je takođe za JYSK bila rekordna godina.

"Izuzetno sam zadovoljna postignutim rezultatima. Za JYSK, kao i za druge kompanije, ovo je bila veoma izazovna godina. Zbog toga svi naši radnici mogu da budu ponosni na ostvareni rezultat”, kaže Country menadžer JYSKa za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju, Vesna Kukić Lončarić.

Jysk Vesna Kukic Loncaric

Jysk-Vesna Kukić Lončarić

Velika razlika između tržišta:

Globalno gledajući, na nivou svih zemalja u kojima JYSK posluje, pandemija je imala različit uticaj od tržišta do tržišta, što se jasno vidi po ostvarenim rezultatima.
“Jedno od JYSK-ovih najvećih tržišta na globalnom nivou je Nemačka koja je sa svojih 1.000 prodavnica bila najduže pod jakim restrikcijama. Promet u Nemačkoj nije dosegao nivo prošlogodišnjeg, ali zato sa druge strane, značajno smo povećali promete u Skandinaviji, Engleskoj, Srbiji i nizu zemalja istočne i srednje Evrope. Takav je rezultat više nego nadoknadio pad prometa u Nemačkoj i na globalnom nivou omogućio da završimo godinu sa EBIT rezultatom od 4,5 milijarde danskih kruna (DKK)”, kaže Jan Bøgh, predsednik uprave kompanije JYSK.

Jysk izvestajJysk izveštaj

Plan investicija:

U narednim godinama JYSK planira svoju dalju ekspanziju, a uz otvaranje novih prodavnica, veliki je fokus i na preuređenju postojećih.

“Vidimo da naš novi koncept prodavnica privlači sve više kupaca. Zbog toga planiramo da ubrzamo tempo ulaganja u preuređenja kako bismo svim našim kupcima pružili jednako inspirativan doživljaj kupovine. Plan je da na nivou JYSK-a preuredimo sve postojeće prodavnice do 01.09.2024. godine. Najvećim izazovom do sada pokazala se nabavka potrebne opreme, kako za obnovu postojećih, tako i za otvaranje novih prodavnica. To je posledica globalnih izazova nedostatka sirovina i logističkih kapaciteta. Međutim, očekujemo da će se i to stabilizovati u narednim godinama.”- Izjavila je Vesna Kukić Lončarić.

Ključni rezultati za JYSK Srbija:

    • Promet: 6.792.787.700 RSD
    • Rast prometa: 22,3 odsto
    • EBIT rezultat: 1.223.891.700 RSD
    • Rast EBIT-a: 65 odsto

Jysk InfografikJysk- Infografik