Vesti iz trgovine

LidlDanas 4. novembra kompanija Lidl otvorila je dve nove prodavnice, jednu u Kruševcu i drugu po prvi put Bačkoj Palanci.

Stanovnici Kruševca su od danas dobili mogućnost da na još jednoj lokaciji u svom gradu imaju na raspolaganju kupovinu u Lidl-u. Nova Lidl prodavnica nalazi se adresi Jug Bogdanova 23.

Dok stanovnici Bačke Palanke imaju čast da se danas u 8 časova, po prvi put u njihovom gradu otvara Lidl prodavnica i to na adresi Kralja Petra Prvog 123.

Otvaranjem ove dve nove prodavnice ukupan broj Lidl prodavnica u Srbiji povećao se na 56.

U obe Lidl prodavnice nalazi se odabran asortiman od oko 1.800 proizvoda, od čega je 600 od domaćih dobavljača, zatim brze kase, velike prolaze između rafova, asortiman neprehrambenih proizvoda i tematske nedelje u kojima su predstavljeni proizvodi i ukusi različitih svetskih zemalja. U stalnoj ponudi Lidla nalaze se i proizvodi novog brenda ''S ljubavlju, domaće'' koje pored srpskog porekla, odlikuju visok nivo kvaliteta i specifična svojstva poput šumadijskog jogurta sa 4% mlečne masti.

U izgradnji druge prodavnice u Kruševcu učestvovalo je oko 20 podizvođača, domaćih firmi, dok je glavni izvođač radova iz Kruševca.

„Sa novom prodavnicom bićemo bliži još većem broju Kruševljana, kojima želimo da, kao savremeni diskont, pružimo drugačije i bolje iskustvo kupovine. To su pre svega brze kase i veliki prolazi između rafova, asortiman neprehrambenih proizvoda, prostran i besplatan parking, kao i tematske nedelje u kojima se upoznajemo sa ukusima inspirisanim internacionalnim kuhinjama. Zajedno sa 25 novih kolega prolazimo poslednje pripreme tako da sve potrošače od 4. novembra, dočeka jedinstvena ponuda Lidl brendova na koju su navikli i u ovoj Lidl prodavnici“, izjavila je Jasmina Šrndić, iz Korporativnih komunikacija Lidla Srbija.

U izgradnji prve Lidl prodavnice u Bačkoj Palanci učestvovalo je više od 40 domaćih firmi.

Ukupna površina novog objekta iznosi oko 2.400 metara kvadratnih, uz više od 100 besplatnih parking mesta i 30 novozaposlenih radnika.

„Izgradnja prodavnice trajala je od marta ove godine, u dogovoru i saradnji sa lokalnom samoupravom, učestvovali smo u potrebnoj rekonstrukciji u okolini, kako bismo dodatno doprineli boljitku kvaliteta života stanovnika Bačke Palanke, a posebno naših komšija“, izjavila je Martina Petrović, rukovodilac Korporativnih komunikacija u Lidlu Srbija.

Lidl je delom finansirao izgradnju atmosferske kanalizacije, kao trajno i sigurno rešenje za odvođenje atmosferskih voda, budući da postojeći sistem otvorenog kanala nije bio u odgovarajućem funkcionalnom stanju. Pored sufinansiranja izgradnje atmosferske kanalizacije, Lidl je izvršio i rekonstrukciju stare pešačke staze u širini parcele na kojoj se prodavnica nalazi. Takođe, na parceli Lidla posađeno je 30 stabala lišćara, radi ulepšavanja i ozelenjavanja sredine.

U znak podrške i društvene odgovornosti prema lokalnoj zajednici u kojoj posluje, kompanija Lidl Srbija je povodom otvaranja pripremila i posebno iznenađenje za nove mame i njihove bebe u oba grada „Bebinu čarobnu kutiju“.  U okviru projekta „Taši-taši“, koja se realizuje u saradnji sa kompanijom Apello, sve mame iz Bačke Palanke i Kruševca, čije se bebe rode nedelju dana od dana otvaranja Lidla, od 4. do 12. novembra, dobiće kutiju visokokvalitetnih proizvoda za negu kože Lidl brendova „Cien“, „Lupilu“ i „Siempre“.

Radno vreme Lidl prodavnica po otvaranju biće od 8 do 22 časa svakog dana u nedelji.