Vesti iz trgovine

EurospinItalijanski diskonter Eurospin nastavlja širenje maloprodajne mreže otvaranjem novih marketa u Hrvatskoj i Sloveniji.

Grupa Eurospin najavila je da će od 1.jula biti prisutna i u Puli otvaranjem prve diskontne prodavnice u tom gradu. Nova prodavnica će se nalaziti na adresi Rimske centurijacije 100.

"Sa više od 2.500 artikala uključujući i vlastite robne marke, Eurospin nudi celovit asortiman prehrambenih i neprehrambenih proizvoda: od provereno kvalitetnih proizvoda na odeljenju mesnice, ukusnih delikatesa, dnevno svežih proizvoda u pekari, voća i povrća, do aparata za kuću, odeće i ostalih artikala za svakodnevnu upotrebu. U Eurospin trgovinama kupci će pronaći isključivo Eurospin robne marke i proizvode osmišljene prema zahtevima pojedinog tržišta", istakli su u saopštenju italijanskog lanca iz filijale u Hrvatskoj.

Kompanija je nedavno otvorila 10. prodavnicu na hrvatskom tržištu koja se nalazi u Sisku, u sklopu Supernova Sisak West shopping centar, na adresi Zagrebačka 49g.

Eurospin nastavlja da povećava svoje prisustvo i u Sloveniji. Nova prodavnica se nalazi u mestu Gornja Radgona. Eurospin trenutno na slovenačkom tržištu posluje sa 52 prodavnice diskontog tipa.

Kompanija Eurospin osnovana je 1993. godine u Italiji. Prve poslovnice u Sloveniji otvorene su 2004. Od prošle godine trgovac je priutan i u Hrvatskoj. Kako su ranije istakli iz centrale italijanske kompanije, na upit portala Retail Serbia da li se planira širenje i na tržište Srbije, iz sedišta Eurospina su istakli da trenutno ne planiraju otvaranje prodavnica u Srbiji, ali nisu potvrdili, ali ni demantovali informacije da li ispituju mogućnosti i da li prave analize za ulazak u Srbiju.