Vesti iz trgovine

pepco otvaranjePEPCO, najveći maloprodajni lanac neprehrambenih proizvoda sa najvećom stopom rasta u Evropi, sada postoji i u Srbiji. Od petka 23. oktobra, građani Beograda mogu da kupuju u dve PEPCO prodavnice. U narednih par meseci, još prodavnica otvoriće svoja vrata za kupce u drugim gradovima. Ovaj lanac planira da otvori 30 prodavnica za vreme prve godine poslovanja a u Srbiji.

 PEPCO ima preko 2,000 prodavnica u Evropi i svojim klijentima nudi različite grupe proizvoda, uključujući garderobu za muškarce, žene i decu, donji veš, modne dodatke, igračke, dekorativne predmete, tekstil, proizvode za kuću itd. Odeća (uključujući cipele i donji veš) pokriva oko 60% ponude trgovinskog lanca dok proizvodi za kuću čine 40%.

PEPCO je pripremio ponudu s ciljem da bude privlačna potrošačima i po pristupačnim cenama. Na primer, kupci u PEPCO prodavnicama mogu naći bodiće za bebe od 100% organskog pamuka za 300 dinara, Diznijevu odeću za devojčice i dečake napravljenu od 100% pamuka i dodatke za kuću i kuhinju čak i po ceni ispod 120 dinara. Osim proizvoda koji su deo standardne ponude, lanac takođe ima i sezonske ponude, koje uključuju povratak u školu, Božić ili letnji odmor.

Pepco odeca

Prve PEPCO prodavnice otvorene su u Beogradu na dve lokacije: u Stadion šopingu centru i u BIG RAKOVICA parku. Među predstavnicima kompanije koji su učestvovali u ceremoniji otvaranja novih prodavnica bio je Tomislav Bekavac, menadžer operacija za Jadransku regiju kompanije PEPCO.

"Mi smo veoma srećni što se Srbija pridružila listi zemalja u kojima kompanija PEPCO posluje. Naši potrošači u Srbiji će sada imati mogućnost da posete naše prodavnice i uživaju u širokom asortimanu proizvoda po veoma niskim cenama. Ubeđeni smo da će naši novi potrošači biti zadovoljni proizvodima iz naše ponude", rekao je direktor operacija za Evropu kompanije PEPCO Marcin Stańko.

Srbija je trinaesta zemlja u kojoj kompanija PEPCO nudi svoje proizvode. Prodavnice ovog trgovinskog lanca već postoje u Bugarskoj, Češkoj Republici, Hrvatskoj, Estoniji, Letoniji, Litvaniji, Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Rumuniji i Italiji gde su prve prodavnice otvorene u septembru.

Pepco kucni artikli

Pripreme za otvaranje prvih prodavnica u Srbiji intenzivno su napredovale od trenutka kada je kompanija PEPCO objavila svoje planove da počne da posluje na srpskom tržištu. U narednih par meseci, pripreme će biti nastavljene istim intenzitetom. Ovaj lanac planira da otvori još 30 prodavnica i do 200 radnih mesta za vreme prve godine poslovanja na tržištu Srbije.

"Mi ćemo našim kupcima ponuditi ne samo široku lepezu proizvoda već i udobne lokacije za kupovinu. Naše prodavnice biće smeštene u popularnim tržnim centrima ili u centralnom delu grada gde će, zajedno sa prehrambenim lancima, naše prodavnice činiti sveobuhvatnu ponudu koja će u potpunosti zadovoljiti svakodnevne potrebe naših potrošača. Ovaj model prodaje dobro funkcioniše u svakoj zemlji u kojoj posluju lanci kompanije PEPCO", kaže Tomislav Bekavac, menadžer operacija za Adria regiju kompanije PEPCO.