Vesti iz trgovine

Spar RegionJumbo S.A. i Balfin Group postigli su dogovor koji predviđa nastavak uspešne saradnje i prodaju Jumbo proizvoda izvan licenciranih prodavnica.

Kompanija Jumbo S.A. iz Atine, odobrila je svom najvećem partneru u okviru svoje franšizne mreže, kompaniji Balfin Group, izgradnju veleprodajnog centra Jumbo u Albaniji. Kako je saopšteno iz sedišta Balfin grupe iz Tirane, sporazum predviđa i da se Jumbo proizvodi nađu na policama u Spar prodavnicama koje se nalaze u vlasništvu kompanije Balfin. Dodato je, da će se tako Jumbo proizvodi još više prilibižiti kupcima, po istoj ceni.

Balfin Group i njena kompanija Kids Zone u saradnji sa grčkom kompanijom planira da do kraja leta otvori prvu Jumbo prodavnicu u Vlori koja će se prostirati na 1300 kvadrata prodajne površine. Novi objekat zaposliće 20 radnika. Takođe, u gradu Fier, predviđeno je preseljenje prodavnice u veći i moderniji prostor koji ispunjava visoke standarde kompanije, a nalaziće se u Gold centru.

Balfin Group najveći je franšizni partner Jumbo kompanije i poseduje 18 Jumbo prodavnica u Albaniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Kosovu*. Tokom ove godine saradnjom dveju kompanija predviđen je i ulazak na tržište Moldavije.

Jumbo je prisutan i u Srbiji od 2016 godine u saradnji sa kompanijom Veropoulos koja poslovanje odvija na četiri lokacije u Beogradu. I pored najava da se planira širenje i u ostalim gradovima u Srbiji, kompanija je ostala da posluje samo u glavnom gradu, kao i sa supermarketima Super Vero.