Nova akvizicija na Balkanu: Poljski Enterprise Investors preuzima još jedan trgovački lanac

Studenac Market Hrvatska
Poljski Enterprise Investors preko svog maloprodajnog lanca Studenac planira novu akviziciju u Hrvatskoj preuzimanjem kompanije Istarski supermarketi.
Hrvatski trgovački lanac Studenac, u vlasništvu poljskog fonda Enterprise Investors preuzima kompaniju Istarski supermarketi. Nakon odobrenja Komisije za zaštitu konkurencije u Hrvatskoj, Studenac će preuzeti 110 supermarketa koji su rasprostranjeni u Istri i Rijeci. Kompanija Istarski supermarketi zapošljavaju više od 700 radnika.
Studenac je trenutno jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj sa više od 360 objekata i sa više od 2.500 zaposlenih. Najveći deo marketa Studenac danas se nalazi u primorskim mestima. U vlasništvu poljskog fonda Enterprise Investors nalazi se od sredine prošle godine. U 2019. godini Studenac je preuzeo i 88. prodavnica trgovačkog lanca Sonik.
Od početka godine Studenac je otvorio nove i preuređene prodavnice. Marketi u Mikošici i Ninu, su kako su istakli iz kompanije, nakon renoviranja modernizovane po najnovijim standardima. Modernizacija je urađena i u objektima u Hvaru, Kominu i Korešnici. Novi objekat Studenac je otvorio u Zadru na adresi Benkovačka 23. U novom objektu primenjen je novi To Go koncept koji je prilagođen ubrzanom načinu života.