Katharina Petermann, TAKKO Fashion, za Retail Serbia: Posle otvorenih 1.900 prodavnica planiramo dalju ekspanziju

Takko Fashion

Jedan od najvećih modnih evropskih diskontera, Takko Fashion, planira dalju ekspanziju, saopštili su iz nemačke kompanije.

Nemačka kompanija Takko Fashion GmbH, jedan od najvećih modnih diskontera u Evropi, planira dalji rast i ekspanziju, najavili su iz sedišta modnog lanca. U 2018. godini Takko Fashion je otvorio svoje prve prodavnice u Francuskoj i tako proširio mrežu svojih objekata na 17. državu u kojoj posluje.

Katharina Petermann, iz kompanije Takko Fashion je za portal Retail Serbia izjavila: "Naša kompanija trenutno posluje sa više od 1.900 prodavnica, dok na srpskom maloprodajnom tržištu poslujemo sa 20. objekata. Narednih godina želimo da proširimo mrežu naših prodavnica u Evropi. Zato uvek tražimo nove mogućnosti".

Takko Fashion je osnovala Hettlage Grupa 1982. godine. sa sedištem u Telgeteu u Nemačkoj gde se nalazi i logistički centar kompanije. Međunarodna ekspanzija započeta je 2000. godine otvaranjem prodavnica u Austriji. Takko Fashion poseduje maloprodajne mreže i u Holandiji, Belgiji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji, Sloveniji, Estoniji, Litvaniji, Italiji i Francuskoj. Prva Takko Fashion prodavnica u Srbiji otvorena je 2011. godine. U fiskalnoj 2018 / 2019 kompanija je otvorila više od 120. novih prodavnica u koje je investirala više od 15 miliona evra.