Vesti iz trgovine

Takko FashionJedan od najvećih modnih evropskih diskontera, Takko Fashion, planira dalju ekspanziju, saopštili su iz nemačke kompanije.

Nemačka kompanija Takko Fashion GmbH, jedan od najvećih modnih diskontera u Evropi, planira dalji rast i ekspanziju, najavili su iz sedišta modnog lanca. U 2018. godini Takko Fashion je otvorio svoje prve prodavnice u Francuskoj i tako proširio mrežu svojih objekata na 17. državu u kojoj posluje.

Katharina Petermann, iz kompanije Takko Fashion je za portal Retail Serbia izjavila: "Naša kompanija trenutno posluje sa više od 1.900 prodavnica, dok na srpskom maloprodajnom tržištu poslujemo sa 20. objekata. Narednih godina želimo da proširimo mrežu naših prodavnica u Evropi. Zato uvek tražimo nove mogućnosti".

Takko Fashion je osnovala Hettlage Grupa 1982. godine. sa sedištem u Telgeteu u Nemačkoj gde se nalazi i logistički centar kompanije. Međunarodna ekspanzija započeta je 2000. godine otvaranjem prodavnica u Austriji. Takko Fashion poseduje maloprodajne mreže i u Holandiji, Belgiji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji, Sloveniji, Estoniji, Litvaniji, Italiji i Francuskoj. Prva Takko Fashion prodavnica u Srbiji otvorena je 2011. godine. U fiskalnoj 2018 / 2019 kompanija je otvorila više od 120. novih prodavnica u koje je investirala više od 15 miliona evra.