Nelt Grupa u infrastrukturu investirala 15 miliona evra

Nelt Grupa

Nelt Grupa investirala je 15 miliona evra u regionalne integrisane logističke usluge.

Kompanija Nelt zapošljava 4000 radnika u 15 kompanija na 11 tržišta u Jugoistočnoj Evropi i Africi. Kompanija će u 2019 godini ostavriti prihod od 950 miliona evra, zahvaljujući fokusu na optimizaciji procesa i ulaganju u ljude.

„Uprkos izazovima, planiramo dalja ulaganja u unapređenje usluga, nove tehnologije i optimizaciju procesa. Želimo da nastavimo sa organskim rastom, povećamo efikasnost i stvorimo dodatnu vrednost kroz kreiranje ili akviziciju novih FMCG i farmaceutskih brendova. Istovremeno, nastavićemo da podržavamo projekte koji se tiču obrazovanja i profesionalnog osnaživanja mladih ljudi na svim tržištima na kojima poslujemo“, izjavio je Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe.

Za kompaniju, 2019. je bila godina priznanja. Na Sarajevo Business forumu, Nelt je u Sarajevu primio prestižnu regionalnu nagradu “Business of the year“, dok je za izuzetnu saradnju i doprinos u razvoju kineskog projekta „Jedan pojas, jedan put“ kompanija dobila nagradu Brand Leader Award 2019. Kao rezultat činjenice da je digitalizacija strateško opredeljenje kompanije, na ovogodišnjoj konferenciji Srpske Logističke Asocijacije, Nelt je dobitnik nagrade "Vrhunski logistički projekat godine" za  implementaciju SymphonyRetailAI alata, kojim se obezbeđuje automatsko upravljanje zalihama. Izuzetan doprinos Nelt Grupe u realizaciji projekata usmerenih na edukaciju i usavršavanje mladih, kao i podršku u inovativnim projektima u oblasti kulture, kompaniji dodeljeno priznanje za  „Najviši stepen društvene odgovornosti i brige o lokalnoj zajednici“.