Grčki JUMBO stigao u Crnu Goru

JUMBO

Najveći maloprodajni lanac za decu i dom u jugoistočnoj Evropi, grčki Jumbo, 30. avgusta otvara svoju prvu robnu kuću u Crnoj Gori.

Kompanija Jumbo i franšizni partner Balfin Group 30. avgusta otvaraju vrata prve robne kuće i zvaničan početak Jumbo Grupe u Crnoj Gori. Prva robna kuća biće otvorena u sklopu EXTRA retail parka u Podgorici na adresi 4. Jula bb Zabjelo i ponudiće 30.000 artikala za decu, dom i porodicu. Balfin Grupa i Jumbo će u prvom objektu na crnogorskom tržištu otvoriti više od 50 radnih mesta, a u planu je širenje na novim lokacijama.

Jumbo u saradnji sa Balfin Grupom posluje sa 15. maloprodajnih centara, a kako je ranije i zvanično saopšteno u planu je da se uskoro otpočne poslovanje i u Moldaviji. Balfin Grupa poseduje licencu Jumbo i za tržište Bosne i Hercegovine u kojoj je nedavno otvorena robna kuća u Cazinu na blizu 2.000 kvadratnih metara. Jumbo je osnovan 1986. godine u Grčkoj i trenutno poseduje 78. centara u svom vlasništvu u Grčkoj, Rumuniji, Bugarskoj i Kipru. Balfin Grupa posluje u saradnju sa Jumbo Grupom na tržištima Albanije, Kosova, Bosne i Hercegovine, kao i u Crnoj Gori i Moldaviji.

JUMBO u Srbiji i Makedoniji:

Kompanija VERO S.A. iz Atine poseduje Jumbo prodavnice i licencu na tržištima Srbije i Makedonije. Jumbo trenutno u Srbiji posluje sa četiri prodavnice koje se nalaze u Beogradu (Novi Beograd, Konjarnik, Voždovac i Zemun Park). Generalni direktor kompanije Veropoulos Srbija, gospodin Marc Ernest Garofani je u intervjuu za Retail Serbia i Retail Magazin izjavio da će kompanija nastaviti širenje maloprodajne mreže, kao i da će raditi na modernizaciji postojećih objekata. U želji da promoviše bezbednost u saobraćaju, kompanija Veropoulos u Srbiji je organizovala nagradnu igru za svoje potrošače od 30. avgusta do 27. septembra. U nagradnoj igri pod nazivom „Bezbedni uz Super Vero“ kupci će moći da osvoje Toyotu Yaris, dečija sedišta za automobile, kacige za bicikle ili trotinete, auto kamere za snimanje vožnje, kao i vaučere za intenzivne NAVAK kurseve o bezbednoj vožnji.