Vesti iz trgovine

FantastikoU glavnom gradu Bugarske otvoren je novi, a ujedno i najmoderniji hipermarket na Balkanu koji se nalazi u vlasništvu kompanije Fantastiko.

Najmoderniji hipermarket na Balkanu svečano je otvorila kompanija Fantastiko u Sofiji koji se nalazi u Bulevaru G.M.Dimitrov, do hotela Vega. Objekat se prostire na ukupno 10.000 kvadratnih metara, od čega maloprodajni prostor zauzima blizu 5.000 kvadrata. Kako su saopštili iz kompanije, investicija je vredna više od 39 miliona evra, a u objektu će biti zaposleno više od 100 radnika. U duhu svojih predhodnika i novi hipermarket nudi širok asortiman voća i povrća, ribe, svežih sokova, a posebno je razvijen sektor organskih i dijetetskih proizvoda, kao i sektor kozmetike. Po prvi put posetioci će imati priliku da prate celokupnu proizvodnju hleba i peciva. Veliki akcenat stavljen je i na kulinarskom delu gde je kupcima ponuđen veliki izbor jela, sendviča i grickalica.

Iz kompanije posebno naglašavaju dizajn hipermarketa koji se oslanja na modernu viziju sa prizmama u određenim situacijama. Hipermarket poseduje inovativni i vrlo efikasan rashladni sistem poslednje generacije. Sistem radi sa svim prirodnim rashladnim CO2, čime ispunjavaju sve zahteve i propise za zaštitu vazduha i ozonskog omotača. Glavna prednost sistema je 30% manja potrošnja energije. U celokupan projekat, pored bugarskih bile su uključene i kompanije iz Italije. Fantastiko je svojim potrošačima za što udobniju kupovinu obezbedio i nadkriveni parking sa više od 150 mesta, a u duhu savremenih trendova obezbeđen je i punjač za eletrične automobile. U sklopu prodajnog centra, uz hipermarket posluje apoteka, cvećara i šalter za plaćanje računa.

Osnovan 1991. godine Fantasiko je danas najveći lanac prodavnica robe široke potrošnje u Sofiji i jedan od većih u Bugarskoj koji poseduje 42. maloprodajna objekta koji se nalaze u Sofiji i gradovima Elin Pelin i Ćustendil. Pored širenja maloprodajne mreže, Fantastiko već tri godine uspešno razvija i online prodavnicu. Kompanija je najavila da će u 2019. godini otvoriti nekoliko novih hipermarketa i da će uraditi celokupnu modernizaciju jednog supermarketa. Fantastiko trenutno zapošljava više od 3.100 ljudi, a kako ističu iz kompanije, deo su profesionalnog, odgovornog i ujedinjenog tima. Broj zaposlenih stalno raste, a većina njih u kompaniji radi duže od pet godina. Lanac poseduje i logistički centar u blizini grada Elin Pelin koji raspolaže sa više od 11.000 paletnih mesta.

Fantastiko poseduje i Sky City šoping centar u Sofiji koji se prostire na 10.000 kvadrata. U sklopu centra nalazi se supermarket, a posetiocima je na raspolaganju 320 parking mesta.